PENAFIAN ... Segala info yang terdapat di dalam weblog ini adalah berdasarkan pengalaman peribadi pemilik weblog dan bersifat "TANPA PRASANGKA (WITHOUT PREJUDICE)" ... ianya TIDAK BOLEH sama sekali walau dalam apa cara dan/atau bentuk sekalipun dijadikan dan/atau dianggap sebagai maklumat rasmi dan/atau dikaitkan dengan Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Seremban Timur dan/atau Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Sembilan dan/atau mana-mana unit dan/atau biro di bawah dan/atau di atasnya ... Pemilik weblog ini juga tidak boleh dipertanggungjawabkan terhadap sebarang kekeliruan dan/atau kecelaruan akibat dari pembacaan di weblog ini ... Mana-mana isi kandungan samada sebahagian dan/atau keseluruhan weblog ini juga tidak boleh dijadikan sebagai bahan bukti di mana-mana mahkamah walau atas apa tujuan sekalipun ... Tindakan anda meneruskan pembacaan di weblog ini membuktikan anda memahami isi kandungan penafian ini dan bersetuju dengannya ...
SKROL KE BAWAH UNTUK MELIHAT "SCOREBOARD"

Khamis, 14 Julai 2022

MESYUARAT MAJLIS PESURUHJAYA PENGAKAP BIL 2/2022 & MAJLIS PENYAMPAIAN WATIKAH PERLANTIKAN AHLI MAJLIS PESURUHJAYA PENGAKAP 2022-2024 PPM DAERAH SEREMBAN TIMUR

Tarikh : 14 Julai 2022 (Khamis)
Masa : 2.00 - 5.00 petang
Lokasi : Sekolah Kebangsaan Taman Tasik Jaya, Seremban
No. Ruj. : PPDS.600-3Jld.2 (28)


Majlis telah dimulakan dengan meperbaharui Persetian Pengakap serta bacaan doa. Mesyuarat telah dipengerusikan oleh Pesuruhjaya Daerah, Puan Nordiana Binti Zulkefli. Antara intipati ucapannya, beliau mengalu-alukan kehadiran semua Penolong Pesuruhjaya Daerah yang sudi meluangkan masa demi memajukan aktiviti kePengakapan di dalam Daerah Seremban Timur.


Selepas itu beliau membentangkan laporan minit mesyuarat 1/2022 yang telah diadakan di Cafe Muto Kopi, Seremban 2 pada 19 Januari 2022 dan memohon hadirin untuk mengesahkan laporan mimit mesyuarat tersebut. Cik Paezah Binti Hamzah telah mencadangkan agar laporan tersebut disahkan dan Encik Mohd Fharid Ghafar telah menyokong.


Selepas itu, Puan Nordiana telah menjelaskan beberapa perkara berbangkit bagi memberi pemjelasan kepada semua yang hadir diikuti oleh pembentangan berkenaan isu-isu pentadbiran oleh Puan Nurul Aida Binti Ali.


Selepas itu, Tuan Muhammad Said Bin Nordin, Pengerusi Unit Latihan telah menerangkan aktiviti-aktiviti yang telah dirangka bagi memberi latihan kepada para pemimpin. Sejurus selepas itu, Puan Siti Roditar Binti Abdul Wahab, Pengerusi Unit Program telah membantangkan takwim tahunan dan berharap hadirin semua dapat sama-sama melakdanakan aktiviti yang telah dirancang.


Kemudian beberapa topik berkaitan telah dibincang dan diberi perincian bagi mengatasi sebarang ketidakpastian di kemudian hari. Semua Penolong Pesuruhjaya Daerah telah diminta membentangkan program-program yang telah dirancang dan telah dilaksanakan. Mesyuarat ditangguhkan pada jam 4.30 petang.


Selepas itu penyampaian watikah perlantikan Penolong Pesuruhjaya Daerah telah disempurnakan oleh Pesuruhjaya Daerah sendiri. Beliau mengucapkan tahniah dan terima kasih atas  sumbangan berterusan para Penolong Pesuruhjaya Daerah semua.


'SCOREBOARD' AKTIVITI / PROGRAM BULANAN YANG DIANJUR / DISERTAI TAHUN 2022

TATACARA KEMASKINI BULANAN:
Hantarkan butiran berikut menerusi aplikasi "Telegram" ke Ketua Unit Pengakap Remaja Daerah Seremban Timur:
1. Nama Program
2. Tarikh/Masa
3. Lokasi
4. Bilangan Peserta
5. Anjuran
6. Peringkat
7. Gambar semasa program (4 keping)

DOKUMEN WAJIB (TAHUNAN):
1. Sijil Pendaftaran Kumpulan
2. Borang Pendaftaran Keahlian Kumpulan
3. Surat Tauliah Sementara
4. Sijil Manikayu
5. Kad Keahlian Tahun Semasa
6. Laporan Program Tahunan (Klik untuk melihat contoh borang)