PENAFIAN ... Segala info yang terdapat di dalam weblog ini adalah berdasarkan pengalaman peribadi pemilik weblog dan bersifat "TANPA PRASANGKA (WITHOUT PREJUDICE)" ... ianya TIDAK BOLEH sama sekali walau dalam apa cara dan/atau bentuk sekalipun dijadikan dan/atau dianggap sebagai maklumat rasmi dan/atau dikaitkan dengan Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Seremban Timur dan/atau Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Sembilan dan/atau mana-mana unit dan/atau biro di bawah dan/atau di atasnya ... Pemilik weblog ini juga tidak boleh dipertanggungjawabkan terhadap sebarang kekeliruan dan/atau kecelaruan akibat dari pembacaan di weblog ini ... Mana-mana isi kandungan samada sebahagian dan/atau keseluruhan weblog ini juga tidak boleh dijadikan sebagai bahan bukti di mana-mana mahkamah walau atas apa tujuan sekalipun ... Tindakan anda meneruskan pembacaan di weblog ini membuktikan anda memahami isi kandungan penafian ini dan bersetuju dengannya ...
SKROL KE BAWAH UNTUK MELIHAT "SCOREBOARD"

Sabtu, 28 Ogos 2021

KUIZ UJIAN LENCANA JAYADIRI PROGRAM PENGAKAP DUDUK RUMAH PPMNS 2021

Tarikh: 28hb. Ogos 2021 (Sabtu)
Masa: 9.01 pagi - 9.01 malam
Lokasi: Secara atas talian (online)


Alhamdulillah, tamat sudah amanah yang diberi untuk menyediakan 50 soalan objektif berdasarkan 4 topik yang terdapat di dalam skim latihan Lencana Jayadiri Pengakap Remaja untuk Kuiz Ujian Lencana Jayadiri Pengakap Remaja, Program Pengakap Duduk Rumah 2021 anjuran PPM Negeri Sembilan dengan PPM Daerah Seremban Timur (Unit Pengakap Remaja) bertindak sebagai penyelaras program.


Terima kasih kepada Pesuruhjaya Daerah PPMDST dan Ketua Pesuruhjaya Negeri PPMNS atas kepercayaan dan sokongan disepanjang program ini berlangsung. Terima kasih juga Pasukan Program Daerah PPMDST di atas kesabaran dalam mengendalikan program yang membabitkan ahli Pengakap Remaja dari 9 daerah di dalam PPM Negeri Sembilan. 

'SCOREBOARD' AKTIVITI / PROGRAM BULANAN YANG DIANJUR / DISERTAI TAHUN 2022

TATACARA KEMASKINI BULANAN:
Hantarkan butiran berikut menerusi aplikasi "Telegram" ke Ketua Unit Pengakap Remaja Daerah Seremban Timur:
1. Nama Program
2. Tarikh/Masa
3. Lokasi
4. Bilangan Peserta
5. Anjuran
6. Peringkat
7. Gambar semasa program (4 keping)

DOKUMEN WAJIB (TAHUNAN):
1. Sijil Pendaftaran Kumpulan
2. Borang Pendaftaran Keahlian Kumpulan
3. Surat Tauliah Sementara
4. Sijil Manikayu
5. Kad Keahlian Tahun Semasa
6. Laporan Program Tahunan (Klik untuk melihat contoh borang)