PENAFIAN ... Segala info yang terdapat di dalam weblog ini adalah berdasarkan pengalaman peribadi pemilik weblog dan bersifat "TANPA PRASANGKA (WITHOUT PREJUDICE)" ... ianya TIDAK BOLEH sama sekali walau dalam apa cara dan/atau bentuk sekalipun dijadikan dan/atau dianggap sebagai maklumat rasmi dan/atau dikaitkan dengan Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Seremban Timur dan/atau Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Sembilan dan/atau mana-mana unit dan/atau biro di bawah dan/atau di atasnya ... Pemilik weblog ini juga tidak boleh dipertanggungjawabkan terhadap sebarang kekeliruan dan/atau kecelaruan akibat dari pembacaan di weblog ini ... Mana-mana isi kandungan samada sebahagian dan/atau keseluruhan weblog ini juga tidak boleh dijadikan sebagai bahan bukti di mana-mana mahkamah walau atas apa tujuan sekalipun ... Tindakan anda meneruskan pembacaan di weblog ini membuktikan anda memahami isi kandungan penafian ini dan bersetuju dengannya ...
SKROL KE BAWAH UNTUK MELIHAT "SCOREBOARD"

Sabtu, 9 Oktober 2021

TAKLIMAT PROGRAM LENCANA PERKHIDMATAN (ASAS KEBOMBAAN) PENGAKAP REMAJA

Tarikh : 9 Oktober 2021 (Sabtu)
Masa : 10.00 pagi - 11.15 pagi
Lokasi : Atas Talian


Lanjutan dari Ujian Lencana Jayadiri & Lencana Kegiatan tempohari, satu sidang atas talian telah diadakan untuk pemimpin dan penolong pemimpin Pengakap Remaja PPMNS untuk Lencana Perkhidmatan yang dianjurkan oleh PPMNS dan dikelolakan oleh PPM Daerah Jempol.

Taklimat telah diberikan oleh Pengerusi Unit Program PPMNS, Tuan Sulaiman Malik. Penerangan yang sangat jelas dan mudah difahami. Selesai taklimat, beberapa orang pemimpin yang hadir mengambil peluang bertanyakan soalan.

'SCOREBOARD' AKTIVITI / PROGRAM BULANAN YANG DIANJUR / DISERTAI TAHUN 2022

TATACARA KEMASKINI BULANAN:
Hantarkan butiran berikut menerusi aplikasi "Telegram" ke Ketua Unit Pengakap Remaja Daerah Seremban Timur:
1. Nama Program
2. Tarikh/Masa
3. Lokasi
4. Bilangan Peserta
5. Anjuran
6. Peringkat
7. Gambar semasa program (4 keping)

DOKUMEN WAJIB (TAHUNAN):
1. Sijil Pendaftaran Kumpulan
2. Borang Pendaftaran Keahlian Kumpulan
3. Surat Tauliah Sementara
4. Sijil Manikayu
5. Kad Keahlian Tahun Semasa
6. Laporan Program Tahunan (Klik untuk melihat contoh borang)