PENAFIAN ... Segala info yang terdapat di dalam weblog ini adalah berdasarkan pengalaman peribadi pemilik weblog dan bersifat "TANPA PRASANGKA (WITHOUT PREJUDICE)" ... ianya TIDAK BOLEH sama sekali walau dalam apa cara dan/atau bentuk sekalipun dijadikan dan/atau dianggap sebagai maklumat rasmi dan/atau dikaitkan dengan Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Seremban Timur dan/atau Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Sembilan dan/atau mana-mana unit dan/atau biro di bawah dan/atau di atasnya ... Pemilik weblog ini juga tidak boleh dipertanggungjawabkan terhadap sebarang kekeliruan dan/atau kecelaruan akibat dari pembacaan di weblog ini ... Mana-mana isi kandungan samada sebahagian dan/atau keseluruhan weblog ini juga tidak boleh dijadikan sebagai bahan bukti di mana-mana mahkamah walau atas apa tujuan sekalipun ... Tindakan anda meneruskan pembacaan di weblog ini membuktikan anda memahami isi kandungan penafian ini dan bersetuju dengannya ...
SKROL KE BAWAH UNTUK MELIHAT "SCOREBOARD"

Khamis, 16 Jun 2022

SEMBANG SANTAI MAJLIS PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH SEREMBAN TIMUR

Tarikh : 16hb. Jun 2021 (Khamis)
Masa : 9.00 malam - 11.30 malam
Tempat : Atas talia & Pusat Tusyen Akadamiah, Taman Bandar Senawang.


Sekali lagi Majlis Pesuruhjaya Pengakap Daerah Seremban Timur telah duduk semeja bagi membentangkan program-program yang bakal dilaksanakan dalam masa terdekat ini.


Majlis telah dimulakan dengan pembentangan dari Tuan Amroz, Penolong Pesuruhjaya Daerah merangkap Ketua Unit Pengakap Kanak-Kanak. Antara topik yang disentuh adalah ujian Lencana Keris Perak.

Seterusnya, pembentangan dari Tuan Aziz Wahab, Penolong Pesuruhjaya Daerah merangkap Ketua Unit Pengakap Remaja. Beliau telah mengemaskini takwim tahunan 2022 bagi memastikan sasaran Pengakap Raja tercapai.

Turut disentuh adalah "Key Performance Indicator" bagi mengenalpasti pemimpin dan kumpulan yang aktif bagi tujuan pencalonan ke Majlis Apresiasi Pemimpin Unit Pengakap Remaja DST.


Akhir sekali pembentangan kertas kerja Ujian Lencana Ekspedisi Pengakap Remaja DST. Berbagai maklum-balas telah diperolehi demi penambahbaikkan program tersebut.

Majlis berakhir sekitar jam 11.30 malam juga amat istimewa kerana sebahagian lagi Penolong Pesuruhjaya Daerah telah menyertai perbincangan secara atas talian dari lokasi masing-masing.

'SCOREBOARD' AKTIVITI / PROGRAM BULANAN YANG DIANJUR / DISERTAI TAHUN 2022

TATACARA KEMASKINI BULANAN:
Hantarkan butiran berikut menerusi aplikasi "Telegram" ke Ketua Unit Pengakap Remaja Daerah Seremban Timur:
1. Nama Program
2. Tarikh/Masa
3. Lokasi
4. Bilangan Peserta
5. Anjuran
6. Peringkat
7. Gambar semasa program (4 keping)

DOKUMEN WAJIB (TAHUNAN):
1. Sijil Pendaftaran Kumpulan
2. Borang Pendaftaran Keahlian Kumpulan
3. Surat Tauliah Sementara
4. Sijil Manikayu
5. Kad Keahlian Tahun Semasa
6. Laporan Program Tahunan (Klik untuk melihat contoh borang)